Menu
Billedserie
Hent Adobe Flash player
Billeder fra Vestjyske Livretter
En vestjysk kogebog bliver til
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.
Extranet

Aktiviteter


Der bliver mange aktiviteter i 'Madlandet i vest' i løbet af projektperioden -og herefter vil mange af aktiviteterne være forankret i foreningen Regional Madkultur Vestjylland og dermed fortsætte. Her er et udpluk af nogle af de igangværende og kommende aktiviteter:

Rullende procesvogn og samproduktion: En rullende procesvogn vil gøre det muligt – som noget helt nyt – at flytte produktionen af småskala kvalitetsfødevarer flyttes ud til råvareproducenten selv. Procesvognen forventes færdig i løbet af 2013 og kan komme ud til producenterne, hvor den bl.a. kan bruges i de brancheopdelte netværk.

Brancheopdelte producentnetværk: Der skal etableres flere små brancheopdelte netværk, hvor der ikke er så mange medlemmer, men hvor samarbejdet bliver mere forretningsbaseret og forpligtigende; fx via et produktionsfælleskab eller produktudviklingsnetværk. 

Innovationscamp: Der afholdes to Innovationscamps for alle med interesse for småskalaproduktion af højkvalitetsfødevarer i Vestjylland, der forventes 40-50 deltagere. Det er på den årlige camp, der kommer input til kommende udviklingsopgaver, og det er ligeledes her, der åbnes for direkte dialog imellem alle aktører og virksomheder. Den første Innovationscamp vil afholdes første kvartal af 2013 og den anden første kvartal af 2014.

Nye forretningsmodeller og afsætningskanaler: Formålet med denne arbejdspakke er at understøtte udvikling af nye afsætningskanaler og forretningsmodeller.

Lokale kvalitetsfødevarer på menukortet: Der udvikles et nyt produktkoncept til de lokale restauranter baseret på kvalitetsfødevarer fra lokale fødevareproducenter. Hensigten er at få flere lokalproducerede fødevarer på restauranternes menukort samt at styrke indsatsen for at brande lokale kvalitetsfødevarer.

Gavekasser og sommerhuskasser: Der udvikles nye salgskoncepter, hvor flere producenter sælger deres produkter i samme pakke, fx gavepakker med regionale produkter og kasser til sommerhuse med lokale kvalitetsprodukter. De første gavekasser vil afprøves i julen 2012, og sommerhuskasserne afprøves i sommeren 2013.

Kogebogen – Turen går til Madlandet i vest: Hele værdikæden samarbejder om at udvikle en kogebog, der også inddrager vestjyske råvarer direkte fra naturen. En del af retterne udviklet i delprojektet ’lokale fødevarer på menukortet’ kan indgå i kogebogen. Kogebogen forventes at blive året julegave i 2013.

11-04-2014
Spis naturen!
Tag ud i den vestjyske natur og find vilde, spiselige planter.

Madlandet i vest har lavet tre ture, hvor du ved hjælp af koordinater, billeder og beskrivelser selv kan finde de vilde, spiselige planter ved Resen Hede, Bremdal Strand og Livbjerggaard.

 
Læs mere
Madlandet i vest   |  9690 8808   |  info@navigators.dk