Billedserie
Hent Adobe Flash player
Billeder fra Vestjyske Livretter
En vestjysk kogebog bliver til
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.
Extranet

Giroen har givet flere kunder


Cykelløbet får ikke hele æren, men hos Nygaard Bed & Breakfast har de haft meget travlt og ekstra mange udenlandske gæster siden det lyserøde løb besøgte Midt- og Vestjylland i maj.

På fjerde år driver Pia og Jacob Raabjerg Kjærsgaard Nygaard Bed & Breakfast, sideløbende med gårdbutikken Hedekød, hvor de sælger oksekød fra egen besætning. Foråret og sommeren i år har været det travleste endnu.

Geografi og natur lokker turister til

Med under 10 km til både Boxen, Messecentret og Herning centrum har Nygaard Bed & Breakfast en ideel geografiske placering i forhold til arrangementer i det midtjyske. Også i forhold til turister på rundrejse i Jylland ligger stedet perfekt. Men det er ikke kun geografien der trækker folk til. Gården Nygaard ligger skønt med skov og udsyn til Kollund enge. For turister der gerne vil bo i naturskønne omgivelser, opleve stilheden og ikke mindst dyrelivet, er Nygaard Bed & Breakfast lige stedet.

- Enkelte har ikke læst beskrivelsen ordentligt og bliver lidt overrasket over, hvor langt ude på landet gården egentligt ligger. Men de fleste har bevidst valgt at bo herude netop på grund af beskrivelsen.

Sådan fortæller Pia Raabjerg Kjærsgaard, der sørger for at servicere gæsterne både inden og under deres ophold. Hun ringer gerne dagen før for at forklare vejen. Og mens de bor på Nygaard laver hun økologisk morgenmad til dem. Ifølge hende er der stor forskel på, hvor snaksaglige turisterne er, så derfor kan hun ikke sige hvor mange af dem der har fået øje på Danmark efter eksponeringen under Giro d’Italia i foråret.

- Men jeg har haft rigtig mange udenlandske gæster. Og også flere end tidligere der udelukkende kommer for at holde ferie, og ikke kun kommer i forbindelse med en messe eller andet arbejdsrelateret.

Gæsterne på Nygaard Bed & Breakfast kommer fra hele Europa, og Pia Raabjerg Kjærsgaard har i år også haft besøg hele vejen fra Australien. At flere uden for Danmark også har fået øjnene op for Midt- og Vestjyllands både fødevarer og oplevelser, er også det statistikken for Regional Madkultur Vestjyllands app viser. Ud over danskere, så er der personer i 15 forskellige lande, der har hentet app’en, der fortæller om og viser vej til medlemmerne af Regional Madkultur Vestjylland.

Økologi og autencitet

Mange af dem der besøger Nygaard Bed & Breakfast vil gerne opleve en økologisk bedrift ligesom særligt de danske gæster også gerne vil handle i gårdbutikken.

Om sommeren kan gæsterne komme rundt og se hvor godt kvæget har det, mens de laver naturpleje på Herning-egnen og afgræsser hedearealer så de ikke løber i krat. Gæsterne kan også besøge gården og se hvordan dyrene bor om vinteren.

Både de danskere der overnatter på Nygaard, men også dem der ferierer i sommerhuse på Vestkysten kigger gerne ind forbi gårdbutikken for at handle lækre økologiske, midt- og vestjyske produkter med hjem. Men det er lidt vejafhængigt hvor mange kunder, der kommer ifølge Pia Raabjerg Kjærsgaard, som siger:

- Vi kan mærke at særligt på regnvejrsdage er folderen fra Regional Madkultur Vestjylland med til at lokke sommerhusgæsterne væk fra vandet og ind i landet for at besøge os.

Selvom det har været et travlt halvt år, så er det ikke værre end Pia Raabjerg Kjærsgaard stadig kan følge med, både i gårdbutikken og på Nygaard.

11-04-2014
Spis naturen!
Tag ud i den vestjyske natur og find vilde, spiselige planter.

Madlandet i vest har lavet tre ture, hvor du ved hjælp af koordinater, billeder og beskrivelser selv kan finde de vilde, spiselige planter ved Resen Hede, Bremdal Strand og Livbjerggaard.

 
Læs mere
Madlandet i vest   |  9690 8808   |  info@navigators.dk