Billedserie
Hent Adobe Flash player
Billeder fra Vestjyske Livretter
En vestjysk kogebog bliver til
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.
Extranet

Medlemskab giver øget indtjening


Ny gårdbutik, dobbelt indtjening og en udvidet produktion. Tvis Honning kan tydeligt sætte ord - og tal - på sit udbytte af at være medlem af Regional Madkultur Vestjylland.
 

”Det har udviklet sig til meget mere end jeg regnet med!” Sådan svarer Martin Mose fra Tvis Honning, der nærmest kom med i foreningen Regional Madkultur Vestjylland ved en tilfældighed. På et torvemarked kom han i snak med en af foreningens bestyrelsesmedlemmer, der fulgte op på snakken med et besøg. Kort efter blev Tvis Honning godkendt som medlem, og siden er det gået stærkt.

Familien vokser

For nogle år tilbage solgte Tvis Honning en del honning til grossister, og her er priserne ikke altid lige gode. Siden optagelsen i foreningen har det ikke være nødvendigt for Martin Mose at sælge til grossister. Han sælger det hele selv, hvilket giver en dobbelt indtjening i forhold til før.

Sammen med andre medlemmer af Regional Madkultur Vestjylland har han sammen med sin hustru Sonja været med på en række messer og markedet, i år bl.a. fødevaremarkedet til spejderlejren og til Holstebro Åben. Om de aktiviteter siger Martin Mose:

”Vi nyder at komme ud og møde folk, komme i dialog og særligt at opleve hvordan mange opdager at honning jo ikke bare smager af på én måde. Der er jo mange smagsvarianter af honning, men det opdager man ikke i supermarkedet.”

Ved at være med på markederne har Martin Mose fået afsat så meget, både til private, men også til steder som Utopia i Holstebro og Claudis Have i Lemvig, at han har været nødt til at udvide familien. Fra at have 15 bifamilier, da han blev medlem af Regional Madkultur Vestjylland, har han i dag mellem 50 og 60 bifamilier.

Ny gårdbutik – ikke bare en biting

Igennem Regional Madkultur Vestjylland har Martin Mose fået kendskab til muligheden for at søge om LAG midler. Det har givet nogle nye økonomiske muligheder, og med støtte fra LAG Holstebro slog Tvis Honning i september 2012 dørene op til sin nye gårdbutik. Ud over sine egne rummer gårdbutikken produkter fra en lang række af de andre af medlemmer samt andre specialiteter, både økologiske og ikke-økologiske.

”Vi vil ikke konkurrere med vores lokale købmand, for den kan vi ikke undvære. Det, vi gerne vil, er at fremme kendskabet, selvfølgelig til vores egne, men i det hele taget til lokale fødevarer,” siger Martin Mose.

Både han og Sonja, der primært kommer til at stå for butikken, glæder sig rigtig meget til at få gang i gårdbutikken og er spændte på, hvor travlt de får. Ved siden af biavlen og gårdbutikken har de begge fuldtidsarbejde. 

Fakta:

  • Tvis Honning er et 100 % naturprodukt uden nogen form for tilsætning
  • Tvis Honning har imellem 50-60 bifamilier. Der er ca. 70.000 bier i en bifamilie, bifamilien består af en dronning, nogle hundrede hanbier (droner) og mange tusind arbejderbier
  • Tvis Honning producerer mange forskellige slags honningtyper
11-04-2014
Spis naturen!
Tag ud i den vestjyske natur og find vilde, spiselige planter.

Madlandet i vest har lavet tre ture, hvor du ved hjælp af koordinater, billeder og beskrivelser selv kan finde de vilde, spiselige planter ved Resen Hede, Bremdal Strand og Livbjerggaard.

 
Læs mere
Madlandet i vest   |  9690 8808   |  info@navigators.dk