Billedserie
Hent Adobe Flash player
Billeder fra Vestjyske Livretter
En vestjysk kogebog bliver til
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.
Extranet

Økologisk kød med vestjysk smag


Seneste skud på stammen af medlemmer i Regional Madkultur Vestjylland tilbyder kvalitetskød med den unikke smag af Vestjylland. Regional Madkultur Vestjylland bød i juni velkommen til Slagter Sørensen fra Videbæk som foreningens medlem nr. 25.

Økologi, smag og oplevelse

Nicolaj Sørensen blev udlært i 1997 og har været ansat som slagtermester i flere supermarkeder og som mestersvend på et kreaturslagteri, inden han valgte at starte egen virksomhed. Hos den unge slagter er kvaliteten i højsædet. Ifølge ham vil kunderne gerne have økologi, men de efterspørger samtidig også en unik oplevelse både med hensyn til smagen, men også oplevelsen af at spise noget ganske særligt. Og det er kødet fra køer, grise og lam fra Nationalpark Skjern Å, som er det eneste Nicolaj Sørensen sælger i sin netbutik og leverer til områdets restauranter. I forhold til konventionelle dyr, så bliver køerne hos Slagter Sørensen slagtet, når de er væsentligt ældre, de har ikke fået kraftfoder, men har kun levet af ensilage og planter, der gror ved åen – og det er med til at give kødet en unik smag og oplevelse af Vestjylland.

Lokalt på menuen både ude og hjemme

Koordinator for Regional Madkultur Vestjylland Kirsti Storinggaard er glad for, at foreningen nu har 25 medlemmer, og at Slagter Sørensen er blevet en del af fællesskabet: - Både med sit internetsalg og ved at levere til restauranter, er Slagter Sørensen med til at udvikle vestjysk madkultur og være ambassadør for Vestjylland og vores fødevareoplevelser. Som koordinator glæder hun sig over, at almindelige forbrugere over nettet kan købe de gode kødvarer fra den kommende nationalpark, mens både lokale og turister kan få den unikke oplevelse på flere af de lokale restauranter. Billedtekst: Koordinator Kirsti Storinggaard overrækker Nicolaj Sørensen skiltet, der er et synligt bevis på, at hans slagtervirksomhed er blevet optaget i foreningen Regional Madkultur Vestjylland.
11-04-2014
Spis naturen!
Tag ud i den vestjyske natur og find vilde, spiselige planter.

Madlandet i vest har lavet tre ture, hvor du ved hjælp af koordinater, billeder og beskrivelser selv kan finde de vilde, spiselige planter ved Resen Hede, Bremdal Strand og Livbjerggaard.

 
Læs mere
Madlandet i vest   |  9690 8808   |  info@navigators.dk