Billedserie
Hent Adobe Flash player
Billeder fra Vestjyske Livretter
En vestjysk kogebog bliver til
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.
Extranet

Smag, kvalitet og bæredygtighed – det er vildt!


Hele tre ting på én gang - og faktisk meget mere! Derfor vil Klosterheden Vildt have sat dansk vildt på kortet over kvalitetsfødevarer

Klosterhedens Vildt i Bækmarksbro ejes og drives af Charlotte Reenberg og Michael Tetzlaff, og er en af de få virksomheder i landet, der har fået autorisation til vildthåndtering. I samarbejde med Skov- og Naturstyrelsen og en række private jagtvæsener, arbejder Klosterheden Vildt ud fra en målsætning om sikker og effektiv håndtering af jagtudbyttet, som omfatter kronvildt, sikahjort, dåvildt og råvildt, fasaner og gråænder.

Bambi er bæerdygtig

Dansk vildtkød er kendt for sin kvalitet, at det er velsmagende, mørt og ikke mindst et sundt og næringsrigtig alternativ. Alligevel er nogle danskere lidt skeptiske omkring vildt. Ifølge Charlotte Reenberg er forklaringen, at der stadig er nogle, der tænker, at det er Bambi, de spiser, og derfor synes, det er synd. Men faktum er, at der jo er tale om dyr, det har levet meget mere naturligt end mange af de dyr, vi ellers spiser kød fra. Vildtet har udelukkende levet af naturens føde, hvilket gør dyrene til en enestående bæredygtig fødevare. De er ikke blevet transporteret levende, men er blevet nedlagt i deres naturlige miljø. Og hvis der er noget jægere er, så er det etiske, slår Charlotte Reenberg fast. Og det, at der i det hele taget bliver skudt vildt i Danmark er en naturlig og nødvendig del af vildtplejen. Naturen er udgangspunktet i Klosterhedens Vildts designlinjen, der er præget af skovbilleder. Billeder, der måske henleder en jæger på tanken om at lige rundt om hjørnet står dyret og venter, og vi andre tænker på de skønne omgivelser, dyrene har levet i.

Eksklusivitet for alle

Selvom vildt er blevet tilgængeligt for den almindelige forbruger, så er det stadig eksklusivt forstået på den måde, at der er en naturlig begrænsning. Det er aldrig til at forudse, hvordan et jagtudbytte bliver. Det afhænger både af bestanden, men også af held. Vildt kræver desuden en kvalitetsorienteret og nænsom håndtering, som Klosterhedens Vildt med sine nye faciliteter er med til at sikre. Men da behandlingen af vildtet allerede fra det er nedlagt har en stor betydning for vildtets råvarekvalitet, har Charlotte Reenberg og Michael Tetzlaff lavet en særlig vejledning til deres leverandører om, hvordan de skal behandle vildtet. Hver torsdag, og ellers efter aftale, har gårdbutikken hos Klosterhedens Vildt åbent for salg for alle, der har lyst til en vild smagsoplevelse. Derudover bliver vildtkødet afsat til hoteller, konferencecentre og restauranter samt til Irma, hvor forbrugerne kan købe krondyrsteaks fra Klosterheden. Læs mere på www.klosterhedens-vildt.dk
11-04-2014
Spis naturen!
Tag ud i den vestjyske natur og find vilde, spiselige planter.

Madlandet i vest har lavet tre ture, hvor du ved hjælp af koordinater, billeder og beskrivelser selv kan finde de vilde, spiselige planter ved Resen Hede, Bremdal Strand og Livbjerggaard.

 
Læs mere
Madlandet i vest   |  9690 8808   |  info@navigators.dk