Billedserie
Hent Adobe Flash player
Billeder fra Vestjyske Livretter
En vestjysk kogebog bliver til
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.
Extranet

Gennembrud for ny dansk wellness tang-drik


Jens Møller Products i Lemvig, der er kendt for sine Cavi-art tangkugler med forskellig smag og i mange farver, har netop vundet en stor international pris, The Seafood Prix d’Elite, på verdens største messe for produkter fra havet i Bruxelles. Prisen blev vundet inden for kategorien: ”Sundhed & Ernæring”. Den danske virksomhed vandt prisen for en helt ny wellness drik, Vita-All, der er baseret på tang samt vitaminer, mineraler og anti-oxidanter fra frugter. Det er ikke første gang, Jens Møller Products vækker opsigt i Bruxelles. Virksomheden har tidligere været nomineret til The Seafood Prix d’Elite tre gange og har vundet to priser.

Alternativ til sodavand

Målet for udviklingen har været at skabe et velsmagende, sundt og trendy alternativ til sodavand og andre læskedrikke. Den nye drik indeholder et minimum af sukker. Selv om den Lemvig baserede fødevareproducent i første omgang har haft de danske detailkæder i tankerne omkring salget, har vestjyderne allerede under messen i Bruxelles hentet de første ordrer i udlandet.
”På mellemlangt sigt vil vi også henvende os til restauranter og sportscentre med Vita-All, og det ligger også i kortene, at vi vil udvikle flere forskellige smagsvarianter,” siger salgschef Tove Madsen, Jens Møller Products.
Den nye drik er udviklet og produceret i Lemvig, men planen er, at den skal produceres og tappes hos underleverandører i Danmark.
Ideen til Vita-All blev undfanget af Jens Christian Møller, der er søn af Jens Møller, grundlæggeren af det hele. Han havde læst en rapport om tangs sundhedsmæssige, mættende og tilmed slankende virkninger. Hvorfor ikke udvikle et alternativ til læskedrikke og sodavand baseret på tang, når nu firmaet i forvejen er specialist i denne råvare? spurgte han sin far. Udviklingen var snart i gang.

Tang som superfood – og trøffel

Tang udråbes af forskere og gourmetkokke som den nye superfood og med Jens Møller Products Cavi-art tangkugler har tang siden 1994 været tilgængelig for enhver.

Der kommer hele tiden nye varianter til i udviklingskøkkenet - senest en Cavi-art med trøffelsmag, der også var nomineret til en pris på messen i Bruxelles. I modsætning til den velkendte, langt dyrere trøffel kan denne Cavi-art også bruges i varme retter akkurat som alle de øvrige varianter. 

Forventningerne til de nye produkter og fremtiden er høje hos Jens Møller Products, hvor man løbende ansætter nye medarbejdere. ”Man kan vel sige, at vi rider med på en bølge, hvor tang er blevet trendy. Det er det blevet af flere årsager, og det er ikke kun det sundhedsmæssige og bæredygtige perspektiv, der tæller. Cavi-art er også let at anvende, fordi det ikke smitter af og har en lang holdbarhed, og så spiller smagen og prisen naturligvis også ind,” forklarer Tove Madsen.

11-04-2014
Spis naturen!
Tag ud i den vestjyske natur og find vilde, spiselige planter.

Madlandet i vest har lavet tre ture, hvor du ved hjælp af koordinater, billeder og beskrivelser selv kan finde de vilde, spiselige planter ved Resen Hede, Bremdal Strand og Livbjerggaard.

 
Læs mere
Madlandet i vest   |  9690 8808   |  info@navigators.dk