Billedserie
Hent Adobe Flash player
Billeder fra Vestjyske Livretter
En vestjysk kogebog bliver til
Nyhedsbrev
Indtast dit navn og din e-mail nedenfor, hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbrev.
Extranet

Vestjysk Æblevin


En vestjysk æblevin har netop set dagens lys og er resultatet af et unikt samarbejde mellem to vestjyske producenter

111 flasker æblevin med en afrundet blomsteragtig duft og en let perlende karakter! De er det første synlige bevis på et samarbejde mellem vinproducenten Brage Vin fra Asp og frugtavlerne på Kræmmergaard i Bækmarksbro.

Regional Madkultur Vestjylland

Hos Kræmmergaard har de leget med tanken om en æblevin i nogle år, men ideen blev først realiseret, da frugtavlerne blev en del af foreningen Regional Madkultur Vestjylland og her kom i snak med Troels Juel fra Brage Vin. - Brage Vin har både udstyr og licenser i orden, og så har Troels erfaring og ekspertise, så han har fungeret som vejleder for os. Sådan fortæller Siri og Niels Peder Kræmmergaard, der glæder sig over at de har fået et nyt produkt ud af deres æbler. Smagsmæssigt er frugtavlerne også godt tilfreds med resultatet og beskriver vinen som en behagelig halvtør vin, der pga. koldgæring dufter, men ikke smager af blomster. Den vestjyske æblevin er velegnet som aperitif og til fisk, skaldyr og lyst kød.

Netværk nytter

Også Troels Juel glæder sig over samarbejdet med Kræmmergaard og resultatet: - Jeg var nok aldrig kommet til at eksperimentere med æblevin, hvis jeg ikke var kommet i snak med Kræmmergaard. Men det er jo helt oplagt, at vi kan bruge hinandens råvarer og kompetencer. Hos bestyrelsen for Regional Madkultur Vestjylland glæder de over at have fået et synligt – og velsmagende – bevis på, at der er et stort udbytte ved at være en del af et netværk. Æblevinen og samarbejdet mellem Kræmmergaard og Brage Vin er et konkrete resultat af, hvad der kan ske, når producenter mødes på tværs af fagligheden og tænker nyt sammen. Og det er sådanne initiativer, der er med til at øge både producenternes afsætning og mangfoldigheden af de vestjyske kvalitetsprodukter Se indslag om æblevinen fra TV MidtVest fredag d. 29. juli 2011 på: http://www.tvmidtvest.dk/nettv/?id=7867
11-04-2014
Spis naturen!
Tag ud i den vestjyske natur og find vilde, spiselige planter.

Madlandet i vest har lavet tre ture, hvor du ved hjælp af koordinater, billeder og beskrivelser selv kan finde de vilde, spiselige planter ved Resen Hede, Bremdal Strand og Livbjerggaard.

 
Læs mere
Madlandet i vest   |  9690 8808   |  info@navigators.dk